Polévky

Dýňová Polévka

Dýňová polévka

Existuje jenom jedna polévka, která mi připomíná podzimní období. Jsem milovnice pozdimu a všechno, co nám přináší. Barevnost, útulnost, šustění pod nohama, vychutnání si kávy v teple pod dekou, čtení knih anebo také pečení a vaření. V tomhle období je to o to lepší. Je více času a zároveň, když si něco dobrého uvaříte či upečete, vůně, která se Vám prolíná celým bytem, je k nezaplacení. Proto jsem si tedy připravila pro Vás recept na Dýňovou polévku. Teď už se pojďme vrhnout, jak si takovou polévku připravit doma. Přeji dobrou chuť!

Potřebujeme

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm do sklovata na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupanou a na větší kostky nakrájenou dýni a ještě chviličku vše smažíme, aby se nám suroviny rozvoněly. Zalijeme studenou vodou tak, aby byla zelenina zcela ponořená, promícháme a vaříme na mírném plameni dokud dýně nezměkne (cca 20 min).

Když je dýně měkká, stáhneme hrnec z plamene, přilejeme do něj smetanu na vaření, podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme obsah hrnce tyčovým mixérem do hladka. V případě, že se vám zdá polévka moc hustá, můžete zředit vodou a ještě chvíli povařit.

Podáváme zakápnuté dýňovým olejem. Popřípadě můžeme přidat lžíci zakysané smetany či ricotty.
Seo servis