Připravíme masovou směs: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků od sebe ho necháme zatáhnout.
Maso osolíme a okořeníme, přidáme kečup. Kořeníme hodně, abychom dosáhli výrazné chuti. Smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme, případně dochutíme.
Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Když je jíška osmažená, přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).
Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Položíme vrstvu lasagní, na ně navrstvíme část masové směsi a bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny.
Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Nutriční hodnoty | |
---|---|
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |